Joni Tikka Suomen ja pienipalkkaisten puolesta

Lopetetaan ympäristöhysteria

Suomen on ihan turha lähteä intoilemaan asiassa johon tekomme ei vaikuta käytännössä ollenkaan. Intoilemalla korkeintaan rankaisisimme omia kansalaisiamme jotka eivät voi tehdä asialle paljoakaan. On asioita joita jokainen voi toki tehdä luonnon vuoksi. Jokainen voi kierrättää, Kiinasta voi olla tilaamatta muutaman euron roskia ja voimme me myös suosia kotimaisia ja lähellä tehtyjä tuotteitakin.

Turha on tarjota mitään parin tonnin alennusta monen kymmenen tuhannen sähköautoon. Kyllä hyvätuloinen ostaa sen sillä kalliimmallakin hinnalla ja köyhempi ei tosissaan edes harkitse noin kalliita autoja. Älkäämme myös nostako polttoaineveroa ympäristösyistä, koska sehän myös rankaisee kovimmin heitä joilla ei ole varaa ostaa vähäkulutuksista ja vähäpäästöistä autoa.  Tämä varmasti nostaisi elintärkeiden tuotteiden hintaa, mikä taas rankaisisi köyhimpiä eniten.

Taloyhtiöihin täytyy saada pakollisiksi kaikki tarpeelliset kierrätyspisteet, pahvista metalliin.

Jos katsomme tarpeelliseksi verottaa niin jättäkäämme kaikki tarpeelliset sen ulkopuolelle. Verottakaamme tai kieltäkäämme kokonaan saastuttavia tuotteita tai palveluja, jotka eivät ole mitenkään välttämättömiä. Aloittakaamme vaikka moottoriurheilusta, tämä se vasta on lystiä tuhota maapalloa ihan vain huvin vuoksi. Yllättävän moni ympäristöintoilija tykkää lentää parikin kertaa vuodessa lomailemaan. Lento- ja laivamatkusteluun ehdottomasti kova ympäristövero. Myös hupilentelyä voisi verottaa ankarasti.

Tässä näin  aluksi minun mielipiteeni maapallon parantamisesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat