Joni Tikka Suomen ja pienipalkkaisten puolesta

UFC on hienoa.. Vai?

Kyllä tuo Vapaaottelu on sitten hieno laji. Tämän saimme juuri todistaa McGregorin ja Nurmagomedovin ottelussa, tai itseasiassa ottelun jälkeen.

Täytyy kyllä ihmetellä miten tämänlainen laji on edes nykyisessä sivistysmaailmassa ylipäätään laillista. Älköön kukaan luulko minua kukkahattusedäksi., olenhan itsekin harrastanut nuorempana itsepuolustuslajeja useita vuosia. Miuelestäni esim. läheisiään ja omaisuuttaan toki täytyy/täytyisi olla oikeus puolustaa vaikka väkivalloin jos se sitä vaatii.

Tämänlainen laji jossa tarkoitus on hakata toinen täysin puolustuskyvyttömäksi ja hakata sitten vielä vähän lisää on sitten jo aivan eri asia. Harrastajat lienee suurimmalta osin kilipäitä, mutta ne jotka tykkäävät katsoa tätä. Niillä ei voi olla kaikki Muumit laaksossa. Tekisi mieli sanoa: Kaikki häiriintyneet eivät seuraa UFC:tä, mutta kaikki UFC:tä seuraavat ovat häiriintyneitä. En sano tätä koska joku punaniska voi pahoittaa mielensä. Voipi olla että Suomen sananvapauskaan ei lausetta hyväksyisi.

 

 

Lämmöllä,

Joni Tikka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Tekisi mieli sanoa: Kaikki häiriintyneet eivät seuraa UFC:tä, mutta kaikki UFC:tä seuraavat ovat häiriintyneitä."

Ei hätää, UFC:lla ei ole koraanin erityissuojaa eikä se ole kansanryhmä, elleivät punaniskat muodosta sellaista.

Dana White saattaa lähettää kuitenkin postia.

Itse ihmettelen lähinnä amatöörien intoa hakkauttaa itseänsä ilmaiseksi.

Herrat McGregor ja Nurmagomedov nauravat partaansa kylpiessään dollareissa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Juu... Kiva että jaoit mielipiteesi maailmalle :)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kirjoitin 1,5 vuotta sitten samasta aiheesta blogin ja sain muutamilta lajin ihailijoilta tosi vihaisia kommentteja.

http://jaakkojuhaniojaniemi.puheenvuoro.uusisuomi....

Vapaaottelu on täysin mieletöntä väkivaltaa ja ihmettelen, että sitä jotkut viitsivät seurata. Sairasta. Sairaat ihmiset seuraavat sairasta väkivaltaa.

Käyttäjän JoniTikka kuva
Joni Tikka

Vihainen viihde saa ajattelemaan vihaisesti, joten eipä ole ihme jos kilipäät tulee huutelemaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

vapaaottelu on yksi parhaista ja erittäin taktiikallista kamppailua... Jokainen tuolla tasolla tietää mitä tehdä milloinkin ja miten... Aika vähissä tälläiset tapahtumat on tässä lajissa.. Aika idioottimaista käytöstä molemmilta mutta venäläinen ylitti kyll korkeimmatkin asteet tyhmyydellään.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Vaparia olen seurannut UFCn synnystä asti. Parasta lajissa oli se että vapari antoi suoran vastauksen siihen mikä tai mitkä eri kamppailulajien tekniikat olivat tehokkaimpia. Oli hienoa nähdä kuinka alkuaikoina pienet miehet voitti tehokkaammalla tekniikalla, jopa tuplasti itseään isompia ottelijoita.
Nyttemmin vapari on enemmän ja enemmän huippu urheilua ja ottelijoiden taitotasot ovat selvästi pienentyneet.

Harrastan itse enempi pystylaeja kuten nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä ja thainyrkkeilyä. Mielestäni vapari on kuitenkin kamppailulajien kuningas, koska siihen on tullut ja tulee ottelijoita monen kirjavalla laji-taustalla. UFC vaparin hallitsevana organisaationa on verrattavissa F1 sarjaan moottoriurheilussa.

Vapari on viihteenä varsin vaikuttavaa. Nyrkkeilyä harrastaneena ja siinä kilpaileenakin en voi kuitenkaan tuomita lajia väkivaltaisena, koska vapari on kuitenkin nyrkkeilyä turvallisempi kamppailumuoto. Nyrkkeilyn puolella on myös nähty vastaavanlaisia ylilyöntejä, esim Tyson vs Holyfield.

McGregor ja Nurmagomedov ovat kyllä molemmat häpeäksi lajille ja mielestäni ansaitsisivat pitkät ottelukiellot. Joka lajissa on mätiä omenia ja valitettavasti UFC on dollarin kuvat silmissä sietänyt huonoa käytöstä erityisesti McGregorin kohdalla liian pitkään.

Toimituksen poiminnat